Algemeen:

Kinesio Taping is een relatief nieuwe en revolutionaire manier van functioneel tapen. Het is gebasseerd op principes uit diverse disciplines zoals fysiotherapie en kinesiologie. De werking berust op activering van neurologische en circulatoire systemen.

Spieren zorgen niet alleen voor de beweging van het lichaam, maar regelen ook de veneuze en lymfatische circulatie, de lichaamstemperatuur, etc. Wanneer spieren niet naar behoren werken kan dit leiden tot verschillende soorten klachten. Kinesio Taping versnelt het genezingsproces, geeft pijnvermindering en is onmisbaar bij een actieve behandeling. Wereldwijd wordt deze behandelmethode succesvol toegepast door fysiotherapeuten, (sport)artsen, medical trainers en sportverzorgers.
 
Bij overbelasting, blessures, chronische aandoeningen ontstaat er drukverhoging in de weefsels met als gevolg prikkeling van pijn- en druksensoren. Hierdoor kan pijn, stijfheid zwelling en tonusverhoging ontstaan. Conventionele tape is ontworpen om beweging van spieren en gewrichten te beperken. De liftende werking van Kinesio Tape stimuleert de afvoer van vocht en zorgt voor druk en pijnvermindering in de weefsels. De bewegingsvrijheid neemt toe waardoor het herstelproces bevorderd wordt. Dit betekent verkorting van de blessuretijd.

Kinesio Tape kenmerkt zich door een specifieke samenstelling. Het is een speciaal soort textiel, geweven als de huid met een aantal kenmerkende eigenschappen zoals:

 
  • Rekbaarheid tot 140%, vergelijkbaar met de huid
  • Dikte en gewicht vergelijkbaar met de huid
  • Lucht en vocht doorlatend
  • Hypoallergeen
  • Vochtbestendig
  • Gemakkelijk aan te brengen
  • Gemakkelijk te verwijderen, zonder lijmresten achter te laten

Over Medical Tape
 
Na een jarenlang intensief gebruik van vrijwel alle beschikbaar kinesiologische tapes, was de conclusie dat de duurste tape niet per definitie ook de beste tape is. In een vergelijkend onderzoek bleek BB-Tape niet onder te doen in kwaliteit, rekbaarheid, kleefkracht en toepasbaarheid ten opzichte van de dure A-merken.

Ook u kunt nu profiteren van A-kwaliteit kinesiologische tape tegen ongekend lage prijzen. Vraag nu een gratis sample aan en vergelijk deze met uw huidige tape; wij zijn ervan overtuigd dat u zal kiezen voor BB-Tape.

 
Medical Tape is de officiële distributeur van BB-Tape in de Benelux.


Waarom bestellen bij Medical Tape:

► Kwaliteit: de beste kinesiologische tape tegen de laagst mogelijke prijs.
► Prijs: een doos van 6 rollen kost slechts 39,95 Euro incl.BTW
► Snelheid: levering binnen 24 uur indien op werkdagen voor 17:00 besteld.
► Gemak: op rekening bestellen via de website of telefonisch.
 
BB-Tape
 Beste tape - laagste prijs
 
© Copyright - Medical Tape

ALGEMENE VOORWAARDEN       DISCLAIMER       OVER MEDICAL TAPE       CONTACT
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.